2022 Logo Tasarım Trendleri

2022 Logo Tasarım Trendleri

1.07.2022 Arel Tasarım

2022 Logo Tasarım Trendleri Neler?

2022 logo tasarım trendleri, diğer tasarım alanlarının gerisinde kalmayı reddediyor. Logonuz markalaşma süreci için çok önemlidir. Yalnızca markalaşma süreci için değil aynı zamanda kim olduğunuzu daha iyi bir şekilde yansıtabilmeniz için de son derece önemlidir. İlginç logo tasarım trendleri, markanıza vermekte olduğunuz değeri tüketicilere yansıtmanızı sağlar. Bu tasarım trendleri sayesinde tüketicilerin kafasındaki ilk izleniminiz daha ilgi çekici bir hale gelir.

3D Logo Tasarımları

Logolardaki 3D gradyan tasarımlarının popülaritesi artmaya devam ediyor. Bu tasarımlar, hangi rengi seçmiş olursanız olun o rengi kusursuz ve özgün bir halde yansıtacaktır. Üç boyutlu efekt, gölgeler arasındaki geçiş noktalarını son derece vurgulayarak kontrast konusunda uyumlu bir görünüm elde etmeye yarayacaktır. Tasarımcılar da, konik gradyanların her geçen gün daha da popüler bir hale geleceğini belirtiyor. 3D tasarımları, gerçekten de basit bir logoyu karmaşık ve düşündürücü bir işarete dönüştürürler. 3D degrade logolar eğlencelidir ve hatırlaması kolaydır. Ayrıca, toplarla ve bunların kombinasyonlarıyla oynamak gibi logo tasarımları yaparken hayal gücünüzü dilediğiniz gibi serbest bırakabilirsiniz.

Bulanık Efektler

2022 logo tasarım trendleri noktasında, tasarımcılar artık sadece net ve anlaşılır okunan yazılar hedeflemek yerine rahatlık ve serbestlik içeren tasarımlar hedefliyor. Eşsiz tasarım örnekleri sunmakta olan bulanık efektler ile karmaşık ama bir o kadar da ilgi çekici trend yakalanmış oluyor. Bulanık efektler ile yapılan logo tasarımı seçenekleri, metnin ana bölümünü ortaya çıkartmakta; bu ana bölümün iyi bir şekilde okunabilmesi için kenarları bulanıklaştırmaktadır. Bu sayede ana bölüm direkt olarak dikkat çeker ve odak noktası olmayı korur.  Aynı zamanda yarı saydam özelliklere sahip olan bulanık efektler de daha özgün tasarımlar elde etmeyi büyük ölçüde kolaylaştırır.

Baskın Canlı Renkler

2022 logo tasarım trendleri arasında renkler ve renklerin canlılığı da ön planda oluyor. Standart renkler yerine daha baskın renkler tasarımlarda tercih ediliyor. Baskın ve canlı renkler ile çeşitli kombinasyonlar oluşturuluyor. Bu renk kombinasyonları logoların ilk bakışta direkt olarak göze çarpmasını sağlıyor. Böylelikle istenilen ilgi çekme etkeni anında yakalanmış olarak tasarımınızın kusursuz olduğunu kanıtlamış oluyor.